Bewust worden - In beweging brengen - Verbinden
We leven in uitdagende en roerige tijden waar veel systemen wankelen. Deze systemen komen steeds meer in conflict met onze eigen kernwaarden en het vertrouwen daalt, terwijl we hier steeds meer in gevangen raken. De verbinding en leefbaarheid nemen af. De vraag of ‘dit nu alles is’ kun je jezelf stellen, het antwoord kun je je misschien ook bedenken. Maar kun je ’m ook alleen oplossen?
Kom tot meer zingeving en stap vol energie in jouw ideale wereld!
Wat wil jij in jouw leven ervaren?
Wat betekent zingeving voor jou, privé en in je werk?
Hoe zou jij dat in deze tijd kunnen vormgeven?
Als de nieuwe wereld roept, waar sta of ga jij dan?
Met coaching van De Nieuwe Ondernemerslente stap jij vol energie in jouw ideale wereld!
Klik om volgende te lezen
PROCESSTAP
Bewust worden
Hoe leef jij nu jouw leven?
Hoe vrij ben jij met tijd, met geld, met regels, met verantwoordelijkheden?
Als ondernemerscoach ga ik met jou na wat voor jou al in balans voelt, wat beter kan en hoe jij hierin meer lichtheid kunt ervaren. Ik reik tools aan waardoor je gevoel van vrijheid toeneemt en waarmee jij de lente in elk seizoen tegenkomt.
Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?
Wat zie jij voor toekomst in het nu, als alles mogelijk en onbegrensd is?
Als je de tijd neemt om contact te maken met het leven dat jij het liefst zou leiden, als je kunt doorvoelen wat jou inspireert en bezieling geeft, dan kun je de keuzes maken die écht bij jou passen. Privé en in je werk.
Hoe kun je met jouw bedrijf bijdragen aan jouw ideale wereld?
Wat wil en kun jij met jouw ondernemerschap manifesteren?
Als je leeft vanuit de ‘why’, waarom je doet wat je doet en waar jouw hart van gaat zingen, dan draag je met jouw bedrijf als vanzelf bij aan een meer vreugdevolle en liefdevolle realiteit. Die bezieling inspireert ook anderen. Veel meer dan alleen het wat en het hoe.
Wat is hiervoor nodig?
Hoe kom je van inzichten (bewustwording) naar acties (manifestatie)?
Soms is sprake van (grote) persoonlijke en/of financiële problemen. Soms staan oude niet meer werkende overtuigingen en conditioneringen in de weg. Tijdens het coachingtraject begeleid ik jou van waarnémen naar waarmáken.
Bewust worden dat je vast zit in je systeem, welk systeem dat ook mag zijn, is een belangrijk inzicht. Voelen dat dit niet gelukkig maakt, beslissen met jezelf aan de slag te gaan, investeren in jezelf, nagaan wat je wel wilt, een besluit nemen en daar dan ook daadwerkelijk uitvoering aan geven. Voor mij is het volgen van trainingen over persoonlijk leiderschap heel belangrijk geweest om mijn leven en werk zó in te richten dat het past bij wie ik geworden ben. Het was een zoeken naar balans, tussen werk en privé, tussen binnen en buiten bezig zijn.
Als je mee blijft gaan in de waan van de dag, dan verandert er niks. Je kunt geen bedrijf runnen als je te vaak en te veel externe beperkingen opgelegd krijgt, als de overheid wil bepalen wat jouw focus zou moeten zijn, als je passief afwacht tot het over gaat of totdat iemand jou komt redden. Ik wil ondernemers stimuleren om daaruit te stappen en de tijd te nemen voor reflectie. Als je weerbaarheid groot genoeg is, dan kun je als ondernemer uitdagende tijden goed doorstaan en hier misschien zelfs sterker uit naar voren komen
Klik om volgende te lezen
PROCESSTAP
In beweging brengen
Wat wil je niet meer en wat wil je juist wel?
Welke kleine veranderingen zijn voor jou binnen handbereik?
Als ondernemerscoach ga ik met jou op zoek naar jouw oorspronkelijke creativiteit en de door jou gewenste vrijheid. Dan wordt duidelijk op welk gebied jij het beste de veranderingen in gang kunt zetten. Begin bij het begin en doe dat met kleine stappen.
Waar ben je zelf verantwoordelijk voor?
Wat zit in jouw eigen invloedssfeer?
De kunst is aan jezelf te werken in plaats van aan de ander. Met het verschuilen achter allerlei excuses handhaaf je een ongewenste ‘zelfbedachte’ werkelijkheid. Dingen veranderen kun je alleen zelf, gebaseerd op je eigen beslissingen.
Wat stimuleert jou om besluiten te nemen?
Wat brengt jou écht in beweging?
Met inzet van de natuur, bijvoorbeeld onze tuin en het water van het Paddegat, word jij je bewust van wat er knelt. We gaan via deze energieopwekking beginnen met het realiseren van de door jouw gewenste veranderingen. Laat het ontstaan vanuit overgave.
Wat is hiervoor nodig?
Hoe kun jij weer aan het roer komen van jouw eigen leven?
Voor verandering heb je maar één moment in het ‘nu’ nodig: jouw besluit. Met elke beslissing die je overtuigd neemt, zet je een schakelaar om in je hoofd. Tijdens het coachingtraject begeleid ik jou bij het herwinnen van helderheid en besluitvaardigheid.
Om je mooiste leven te leven, zoals Michael Pilarczyck altijd zegt, kan het nodig zijn om zo nu en dan je koers te verleggen. Een heel belangrijke stap voor mij was om met Gea te gaan wonen op mijn geboortegrond: de voormalige bloemenkwekerij van mijn ouders in Roelofarendsveen. Een plek waar ik vroeger altijd móest werken en nu mijn hobby uitvoer. Een plek waar ik veel buiten kan zijn, in verbinding met deze mooie aarde. Een paar jaar geleden had ik niet gedacht dat ik als avondmens ’s morgens een uur eerder op zou staan om meditatie en yoga-oefeningen te doen. En sinds we bij ons huis een steiger hebben, zwem ik elke ochtend ook in natuurwater. Dat is soms best een uitdaging als het koud is of hard waait.
Onlangs heb ik als zelfstandig ondernemer de volgende stap gezet: niet langer fulltime interim-opdrachten doen voor een bedrijf of een lokale overheid, maar mijn eigen systeem creëren. Ik ben altijd bezig met procesverbetering en ga graag direct aan de slag met de grootste bottleneck van dat moment. Ruimte creëren, letterlijk lucht, om druk weg te nemen en vrijheid van denken mogelijk te maken. Dit creëert ook tijd, waardoor we aan de slag kunnen met de punten waar jij weerstand ervaart en die jij als belemmering ziet in jouw persoonlijke en zakelijke leven. Dat vraagt inzet, want alleen vanuit jouw beweging ontstaat de door jou gewenste verandering.
Klik om volgende te lezen
PROCESSTAP
Verbinden
Waar wil jij mee verbonden zijn?
Hoe groots durf jij te leven?
Als jij jouw besluit(en) echt heel bewust hebt genomen, voel je je verbonden met jezelf én voel je de kracht van het universum. Positiviteit werkt als een magneet. Vanuit overvloed kun je losbreken uit het oude systeem en je verbinden met jouw nieuwe werkelijkheid.
Hoe gaan we van ‘ondernemen’ naar ‘bovengeven’?
Hoe transformeer je bedrijfs-economische doelen naar het nieuwe ondernemen?
De nieuwe economie vraagt om creatieve mensen die vanuit hun hart bijdragen. Om die reden ontstaan er ook nieuwe woorden zoals ‘bovengeven’ in plaats van ‘ondernemen’. De uitdaging is om te floreren in zowel de oude en als de nieuwe economie.
Hoe vertalen we zingeving in betalen?
Hoe komt er ook meer balans in de uitwisseling?
De huidige levenscyclus van een onderneming gaat uit van maximalisatie van winst en groei. Nieuwe tijden vragen om meer balans en zingeving. Geven en gunnen worden steeds belangrijker. Ook ontstaan er nieuwe betaalvormen en ruilsystemen. We gaan na wat voor jou past.
Wat is hiervoor nodig?
Hoe komen we tot een evenwichtige waarde creatie?
Waarde-uitwisseling van diensten zit behalve in geld voor tijd ook in onderlinge waardering voor jezelf en voor elkaar. De vergoeding voor mijn business en personal coaching ná de kennismaking (‘LenteScan’ en ‘Check je potentie’) ontstaat in een gezamenlijke afweging en is mede gebaseerd op de waardetoevoeging die we voor onze ideale wereld kunnen creëren.
Bij verbinden gaat het allereerst om het zoeken en vinden van de verbinding met jezelf. In deze tijd is het extra nodig om als ondernemer creatief te zijn, out-of-the-box te denken, uitdagingen op te zoeken, veel lokaal op te lossen en andere betaalsystemen in te zetten. Bij verbinden gaat het niet alleen om jou als ondernemer. Het gaat er ook om oog te hebben voor het welbevinden van de mensen om jou heen, zowel in en rondom jouw bedrijf als thuis.
Verbinden is ook een bedrijfsmodel opzetten dat aansluit bij waar jij naar toe wilt, dat jou ruimte biedt om te zijn wie jij wilt zijn als ondernemer en je daarin te blijven ontwikkelen. Tijdens het coachingtraject begeleid ik jou bij het verkrijgen van helderheid over jouw ‘why’ en van daaruit hoe jij je als ondernemer wilt verbinden met jouw klanten, met jouw leveranciers, met jouw samenwerkingspartners en met jouw medewerkers. Via het stellen van vragen, het aanreiken van suggesties én het helpen doorrekenen van het jou best passende bedrijfsmodel ontstaat een gezonde voedingsbodem.
Met mijn bedrijfseconomische achtergrond, brede interesse in bedrijfsvoering, ICT en organisatieontwikkeling, heb ik bij het bedrijfsleven en lokale overheden gewerkt in planning & control en aan optimalisatie van financiële processen. Coachend in team-aansturing zodat medewerkers het maximale uit zichzelf en de organisatie kunnen halen. Begin 2022 heb ik de bedrijfsnaam JPD Financiën & Advies veranderd in De Nieuwe Ondernemerslente, omdat ik mij in deze uitdagende tijd wil toeleggen op het coachen van ondernemende mensen die heel bewust kiezen voor zingeving.
Ik ben Jan Peter
Deze website maakt gebruik van cookies voor de beste site ervaring.
Oké